Yrittäjä äänessä

Haastattelussa tällä kertaa monesti kysyttyjen kysymysten parista Jöran Wargh. Jöran on PL Varaosat Oy:n  toinen yrittäjä ja alkuperäisen liikeidean keksijä. Alla Jöranin vastauksia kinkkisiin kysymyksiin parvekelasituksista, niiden huoltamisesta ja varaosista. 

Miten päädyit työskentelemään parvekelasituksen varaosien parissa? 

“ Ennen parvekelasitusten varaosiin perehtymistä  toimin lähinnä niiden asentamisen ja huoltamisen parissa.  Ehdin toimia sekä palkattuna työntekijänä että yrittäjänä asennuksiin ja huoltoihin liittyen, kun kyselyä varaosista alkoi tulla jatkuvalla syötöllä. Tuntui kummalliselta, ettei näihin muuten toimiviin malleihin ole missään osia. Esimerkiksi Lemminkäisen sekä Hexin varaosia alettiin kysyä jo kauan ennen itse yrityksen perustamista. Toimintaamme kuuluu isona osana 3D-tulostaminen sekä siihen liittyvä mallintaminen, johon olen päässyt tutustumaan koulun kautta. ” 

 

Miksi Parvekelasituksia kannattaa huoltaa? 

“ Vähän sama kysymys kuin miksi autoa tai hissiä kannattaa huoltaa. Huoltamalla parvekelasituksia saadaan käyttöikää kasvatettua, käyttömukavuutta lisättyä ja ennen kaikkea tuotteen turvallisuus paranee. Uuden lasituksen valmistaminen ja asentaminen maksaa paljon. On sääli, että uusia parvekelasituksia joudutaan asentamaan huoltamisen laiminlyönnin tai varaosien puutteen vuoksi.  

Parvekelasien muoviset mekanismit hajoavat pääasiassa ensimmäisenä, joka aiheuttaa ongelmia toimivuudessa sekä lisää turvallisuusriskejä. Kuitenkin useimmissa tapauksissa iso osa lasituksesta toimii muutamaa osaa lukuun ottamatta. käytännössä lasit ja alumiinikiskot kestävät kaikista pisimpään, mutta muovisilla osilla on suurempi riski rikkoutua joko sään vaikutuksesta tai ajan kuluessa. ” 

 

Miksi huoltaminen kannattaa enemmän kuin kokonaan uuden parvekelasituksen ostaminen? 

“ Huoltaminen kannattaa siinä mielessä, että se tuo lisää käyttövuosia parvekelasitukselle sekä luo huomattavia säästöjä uuden parvekelasituksen ostoon verraten. Tämän lisäksi koko lasitusta ei tarvitse heittää pois, vaan pystytään säästämään rakennus- ja materiaalikustannuksista. Varaosien hyödyntäminen on siis ekoteko niin lompakolle kuin myös luonnolle. Monesti Parvekelasituksia lähdetään vaihtamaan kokonaan uusiksi, kun varaosien saatavuudesta ei ole takuuta. Onneksi me olemme ratkaisseet tämän ongelman! ” 

 

Miten osat saadaan toimimaan? 

“ Alkuperäisiä osia mallinnetaan eli piirretään 3D- objektiksi, jolloin saadaan tarkka jäljennös alkuperäisestä osasta.  Kehitystyön tuloksena ollaan saatu käyttöön toimivia ja jopa alkuperäisiin verraten parempia osia käyttötarkoituksen mukaan. Toimivuus on pitkälti laadukkaan mallintamisen, alan kokemuksen sekä käytännön testaamisen tulosta. Emme tyydy tuottamaan liukuhihnalla varaosia, vaan haluamme taata asiakkaan tyytyväisyyden, aiempaa paremman käyttömukavuuden sekä pitkäaikaisen kestävyyden osiemme avulla. Hyödynnämme myös erilaisia materiaaleja, joihin käytetään niin 3D- tulostamista kuin CNC-koneistamista. Hyödynnämme  yhteistyökumppaniemme verkostoa parempien tuloksien sekä laajemman varaosavalikoiman tarjoamiseksi. ” 

 

Voiko parvekelasituksen huoltamisen ja  asentamisen hoitaa itse? 

“ Aina on mahdollista tehdä osittain huoltoja ja osien asentamisia itse, mutta ammattilainen tietää yleensä paremmin osien funktiot ja ymmärtää kuinka huolto suoritetaan turvallisesti. Meillä Suomalaisilla on tapana yrittää korjata asioita itse, mutta joskus tämä itsevarmuus voi vaan tehdä lisää tuhoja. Parvekelasituksissa on tärkeää ottaa huomioon turvallisuuskysymykset ja käyttömukavuus. Itse huoltamalla useammat parvekelasituksen mallit voivat tuottaa päänvaivaa. "

" Reunatiivisteet, alakiskon tiivisteet ja seinälukot voi vaihtaa itse. Parvekelasijärjestelmän voiteluaineella voi myös itse lisätä käyttömukavuutta lasitukselle. Kuitenkin ammattilaisen tekemänä huolto on paljon helpompi sekä turvallisuustakuu tulee mukana. “ 

 

Millaisessa tilanteessa kannattaa parvekelasituksen huollon sijaan ostaa uusi lasitus? 

“ Meillä PL Varaosilla lähtökohtana olisi huoltojen ja asianmukaisten varaosien avulla mahdollistaa tilanne, ettei parvekelasituksia tarvitse uusia. Kuitenkin liian huonoon kuntoon saatetut lasitukset voi joutua purkamaan kokonaan pois. Esimerkiksi tilanne, missä ylä- ja alakiskot ovat vääntyneet pahasti, kannattaa harkita uuden parvekelasituksen ja huollon välillä. Myös pahat rakennevauriot voivat turvallisuussyistä johtaa tilanteeseen, missä kannattaa puntaroida erilaisia vaihtoehtoja. Parvekelasitusten huoltoja tekevä ammattilainen osaa tehdä arvion tilanteesta. “ 

 

Millaisia vinkkejä antaisit henkilölle, jolla on parvekelasituksen huollon tarve? 

“ Kannattaa selvittää oman parvekelasituksen malli sekä tarkistaa varaosien saatavuus esimerkiksi meidän verkkokaupastamme tai ottamalla yhteyttä. Suosittelemme myös kysymään neuvoa meiltä ongelmatilanteissa. Paikalliset huoltoyhtiöt pystyvät tekemään tarvittaessa parvekelasituksen osien vaihdon sekä huollon puolestasi.” 

 

Jos sinulla jäi vielä kysymyksiä, olethan meihin yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää parvekelasituksista, niiden huoltamisesta ja varaosista! 

30.6.2021 11.43
Yhteensä:
    Kassalle
    Lisätty ostoskoriin